În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
10 ouă
4-6 linguri smântână 12%
1 linguriță măghiran uscat
maioneză de casă
¼ linguriță zahăr
1 lingură muștar clasic
Sare și piper măcinat
Unisol, ulei de primă presă
Se fierb ouăle în apă cu sare, aproximati 10-15 min, astfel incat sa fie tari. Se lasă la răcit, apoi se taie pe lungime în jumătăți. Se scoate gălbenușul cu grijă folosind o lingură, astfel ca albușul să rămână întreg.
Se pun gălbenușurile într-un bol și se zdrobesc cu o furculiță până se obține o pastă.
Se amesteca cu 2-3 linguri Unisol, ulei de primă presă, se adaugă 2 linguri de smântână, ulterior pateul, apoi se asezonează cu sare, piper și maghiran.
Se adaugă pateul de ficat și 2-3, 2 linguri maioneza de casa. Se amestecă foarte bine toate ingredientele. (de preferat cu un mixer pentru a se obține o pastă foarte fină). Și se umplu jumătățile de albuș cu această pastă.
De preferat, se lasă în frigider timp de 1 oră înainte de servire.
Poftă bună!