În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ouă albe
3 linguri de oțet pentru fiecare culoare
10 linguri de turmeric
200 g afine
cojile de la 2 kg ceapă roșie
Unisol, ulei de primă presă
Se spală ouăle bine și se fierb. Se adaugă și o lingură de oțet pentru a întări coaja ouălor și a nu se crăpa.
Pentru vopsit cu turmeric: se pun la fiert 1l de apă, în care se adaugă 3 linguri de oțet și turmericul. Se pun ouăle deja fierte într-un vas, iar peste ele se toarnă apa colorată. Se lasă în amestec între 60 de minute, până când se obține culoarea dorită. Se ung ouăle cu Unisol, ulei de primă presă.
Pentru vopsit cu afine: se pun la fiert 1l de apă, în care se adaugă 3 linguri de oțet și afinele. După ce apa dă în fiert, se lasă la infuzat. Se pun ouăle deja fierte într-un vas, iar peste ele se toarnă apa colorată. Se lasă în amestec între 60 de minute, până când se obține culoarea dorită. Se ung ouăle cu Unisol, ulei de primă presă.
Pentru vopsit cu frunze de ceapă: se pun la fiert 1l de apă, în care se adaugă 3 linguri de oțet și frunzele de ceapă roșie. După ce apa dă în fiert, se lasă la infuzat. Se pun ouăle deja fierte într-un vas, iar peste ele se toarnă apa colorată. Se lasă în amestec între 60 de minute, până când se obține culoarea dorită. Se ung ouăle cu Unisol, ulei de primă presă.
Sărbători Fericite!