În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ouă albe
2-3 linguri de oțet
1 linguriță de sare
Frunze de ceapă galbenă și roșie
Frunze diverse (pătrunjel, mărar, rucola etc)
1 dres subțire
Unisol, ulei de primă presă
Se spală ouăle bine.
Se ia o oală, se umple cu apă rece. Se pun frunzele de ceapă galbenă și roșie. Se adaugă o linguriță de oțet. Se lasă la fiert cca 20-30 minute.
Se aleg 1-2 frunze și se poziționează pe ou. Oul cu frunzele aplicate pe deasupra se infasoara intr-o bucata de dres. Se face un nod la capatul dresului, astfel încât acesta să fie bine strâns pe ou. Nodul se poate face cu o bucată de sfoară, aţă sau se leagă cu materialul ciorapului.
Se scufundă oul în oala cu apa în care au fiert frunzele de ceapă și se fierb ouale timp de 10 minute.
Se scoate oul pe un ștergar și se lasă la răcit. Se unge cu Unisol, ulei de primă presă.
Se repetă operațiunea folosindu-se diverse frunze pentru a obține modele diferite.
Sărbători Fericite!