În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 oua mari
2 linguri de faină
4 linguri de zahar
2 linguri de ulei
120 g de afine
120 ml de frisca lichida (smantana dulce pentru frisca + 1 lingura zahar)
Pare greu de crezut ca poti oferi un desert pentru opt persoane cu atat de putine ingrediente si atat de natural. Iata ce trebuie sa faci: separa ouale si bate albusurile cu putina sare si doua linguri de zahar pana se obtine o spuma tare. Amesteca galbenusurile cu doua linguri de zahar si doua linguri de Unisol pana se obtine o crema cu consistenta unei maioneze. Cerne faina in crema (pandispanul va fi mai aerat si mai proaspat), apoi adauga spuma de albus. Toarna compozitia intr-o forma rotunda din silicon unsa cu putin Unisol si adauga o parte din afine, date prin faina, sa nu se adune pe fundul formei. Prospetimea afinelor va fi completata de gustul Unisol, obtinut prin simpla presare semintelor de floarea soarelui.
Poftă bună!
Coace pandispanul la foc mic 25-30 de minute si vei obtine un blat putin mai gros de un centimetru. Pana se raceste blatul, poti bate frisca. Acopera blatul cu frisca si decoreaza-l cu afinele ramase. Lasa-l la frigider cel putin o ora inainte de servire.