În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Papanași cu smântână și dulceață

400 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer

300 g făină

1/2 plic praf de copt (1 linguriță plină)

2 ouă

praf de sare

esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

500 ml Unisol ulei de primă presă

Mod de preparare

Se ia un castron încăpător, se pune brânza de vaci, apoi se sparg ouăle și se adaugă împreună cu sarea, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se omogenizează cu un mixer de mână, până când amestecul este cremos și fără cocoloașe. Se cerne făină pe deasupra și se adaugă o linguriță rasă de praf de copt, apoi se frământă de mână ușor până când se obține un aluat moale, ușor lipicios. Aluatul astfel obținut se acoperă cu o folie de plastic și se bagă la frigider pentru 30 de minute.
Se presară făină pe masă, apoi se pune aluatul scos de la frigider și se presară făină și peste el, după care se întinde cu un făcăleț până se obține o foaie cu grosimea de 2,5 cm. Cu o formă circulară / inel metalic cu diametrul de 8-10 cm, se decupează foia în formă de cerc (se obțin circa 8 forme). Se ia o altă formă circulară mai mică (cca 3 cm diametrul) și se taie rondele în centrul fiecărui cerc. Din resturile de aluat colectate, se modelează între palme biluțele care vor sta in vârf.
Într-o tigaie adâncă se adaugă din belșug Unisol ulei de primă presă, se încinge bine, apoi se prăjesc la foc mediu formele de aluat. Papanașii se umflă, iar după 2-3 minute trebuie întorși. Toate formele prăjite se scot și se pun într-o tavă tapetată cu șervețele de hârtie. Se servesc calzi și se garnisesc cu smântână și dulceață la alegere.

Poftă bună!