În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Pârjoale moldovenești (10-12 bucăți)

200 g carne tocată de vită

300 g carne de porc

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

1 cartof crud (50g după curățare)

2 felii de pâine albă, fără coajă

lapte

2 ouă medii

sare

piper

mărar

pătrunjel

150 g pesmet (pentru tăvălit)

3 linguri făină (pentru tăvălit)

Mod de preparare

Se pun feliile de pâine (de preferat sa fie pâine de 2-3 zile) la înmuiat în lapte pentru 10 minute. Se amestecă ambele tipuri de carne tocată, apoi se adaugă cartoful crud, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoarea cu găuri foarte mici. Se adaugă ouăle, mărarul și pătrunjelul (dupa gust și tocate foarte mărunt) și pâinea stoarsă bine. Se condimentează cu sare și piper și se frământă până se obține un amestec omogen, apoi se acoperă vasul cu o folie de plastic alimentară și se lasă in frigider pentru 1 oră.
După ce așteptăm 1 oră, se pun pesmetul și făina într-o farfurie și se amestecă. Cu mâinile ude, se modelează pârjoalele, și se tăvălesc prin amestecul de pesmet și făină, pe ambele părți. Se adaugă ulei Unisol de primă presă într-o tigaie, din abundență iar când este bine încins se adaugă pârjoalele. Se prăjesc la foc mic spre mediu, pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie absorbantă, apoi se servesc.

Poftă bună!