În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 păstrăv
2 căței de usturoi
1 lămâie
2-3 fire de pătrunjel
Sare/Piper
Unisol, ulei cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc
Se spală păstrăvul, se eviscerează și se spală foarte bine. Se presară o linguriță de sare pe deasupra și se adaugă puțină sare și în interior. Tot în interior se pun și câteva felii de lămâie, pătrunjelul și usturoiul feliat.
Se fac câteva crestături cu cuțitul pe partea exterioară a păstrăvului, iar în fiecare crestătură se introduce o felie de lămâie.
Se pune păstrăvul într-o tavă, se stropește cu Unisol, ulei cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce la cuptor, la o temperatură de 220 de grade, pentru 20-25 de minute. După expirarea timpului, se înlătură folia de aluminiu și se mai lasă la cuptor până se rumenește frumos.
Se servește alături de mămăliguță și cartofi natur.
Poftă bună!