În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 somn mare (sau șalău, sau crap)
150 ml vin alb
Sare/Piper/Boia
Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc
Se pregătește peștele: se curăță de solzi, se scot măruntaiele și se elimină capul, coada și aripioarele înotătoare, după care se spală foarte bine atât pe exterior, cât și pe interior și se tamponează cu un șervețel de hârtie pentru a se usca și se porționează.
Se ung bucățile de pește cu Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc și se așază într-o tavă, apoi se condimentează cu boia, sare și piper, după gust.
Se mai toarnă în tavă încă 50 ml de Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc, se toarnă o cană medie de apă peste feliile de pește și se dă la cuptor (180 de grade), pentru circa 20 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se stropește peștele cu vin alb, după care se introduce din nou la cuptor pentru încă 15 minute.
Se servește cu mămăliguță și mujdei de usturoi.
Poftă bună!