În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Piept de Porc la tavă cu piure de păstârnac și țelină

2,5 kg piept de porc cu os si piele (sorici, adica)

2 kg pastarnac

200 g telina

1 L de lapte

doua linguri de ulei Unisol

sare

piper

cuisoare

Mod de preparare

Mai intai cresteaza pielea porcului in patrate ori romburi, cu latura de un centimetru sau doi. Presara sare si piper, infige din loc in loc cuisoare si aseaza bucata de carne pe hartie de copt, cu pielea in sus. Coace-o patru ore la 150 de grade Celsius. Daca ai un cuptor mai harnic in partea de sus, poti sa acoperi carnea cu folie, dupa ce se rumeneste bine, pentru a nu se arde. Poti sa o dezvelesti pentru ultimele zece minute de coacere. Pana se coace carnea, ai timp destul pentru piureul care, nefiind din cartofi, e ceva mai lejer. Curata pastarnacul si telina si scoate partile lemnoase ale pastarnacului – ai nevoie doar de partea exterioara, cea poroasa. Taie pastarnacul si telina in cuburi si pune-le la fiert in lapte indoit cu apa, cu putina sare.

Dupa ce au fiert legumele, scurge laptele de pe ele si paseaza-le cu un blender. Adauga doua linguri de Unisol si doua de lapte si continua sa amesteci.

Tip: pentru a avea un piure cu adevarat fin, trece-l de doua ori printr-o sita fina. Daca doresti o aroma deosebita, desfa intr-o lingura de lapte semintele dintr-o pastaie de vanilie si amesteca-le in piure. Presara peste piure cozi de arpagic tocate sau frunzele de menta si condimenteaza cu sare si piper. Vei ramane placut surprinsa de gustul proaspat si natural la care au contribuit atat legumele, pastaia de vanilie cat si uleiul de prima presa Unisol. Serviti cat e cald.

Poftă bună!