În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
6 bucăți mărișoare de crap
4 cepe
2 ardei grași
4 căței de usturoi
400 g roșii în bulion
150 ml vin alb
2 foi de dafin
1 legătură de pătrunjel
Sare/piper după gust
Unisol, ulei cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii
Se pornește cuptorul și se încinge la 180 de grade.
Se ia o tigaie, se pune Unisol, ulei cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii și se lasă la încins, apoi se călește ceapa tăiată cubulețe până devine translucidă. Se taie ardeiul gras cubulețe și se adaugă în tigaie. Se lasă la călit încă 7-8 minute, având grijă să nu se rumenească, ci doar să se înmoaie.
Se adaugă în tigaie și roșiile, cu tot cu bulion. Se aduce totul în clocot, apoi se adaugă vinul și foile de dafin. Se fierbe sosul pentru 10-15 minute.
Se ia o tavă și se unge cu Unisol, ulei cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii, apoi se așează bucățile de crap una lângă alta, fără a le suprapune, dar nici fără a lasă mult loc între ele.
Se asezonează sosul din tigaie cu sare și piper, apoi se toarnă peste peștele din tavă. Se ridică cu grijă fiecare bucată de pește în parte, astfel încât sosul să pătrundă și pe dedesubt, apoi se nivelează.
Se bagă tava la cuptorul preîncins la 180 de grade, timp de 45-50 de minute, până se rumenește frumos. Se presară pătrunjel tocat peste.
Se servește cu mămăliguță.
Poftă bună!