În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Placintă condrenească

1 kg de faina alba cernuta

15 g de drojdie

5 g de sare amestecata in faina

ulei Unisol

branza de burduf

branza de vaci degresata

600 de ml de apa calduta

ceapa verde

marar

frunze de ridiche

Mod de preparare

Poftă Bună!

Pune drojdia si zaharul intr-o groapa facuta in faina. Toarna o parte din apa in aceeasi groapa, presara putina faina peste apa si 20 ml de Unisol. Intr-un sfert de ceas drojdia se va desface si va incepe sa creasca. Amesteca usor faina cu apa aducand-o de pe marginile vasului spre mijloc, apoi toarna si restul de apa.

Framanta aluatul moale timp de zece minute, apoi pune-l sub un stergar curat si lasa-l sa dospeasca intr-un loc ferit de curent, cam o ora. Amesteca bine cele doua tipuri de branza.

Toaca marunt cateva cozi de ceapa verde, putin marar si cateva frunze de ridiche – pentru un plus de prospetime – si amesteca-le cu branza.

Pune putin Unisol intr-un vas si foloseste o pensula pentru a unge tigaia. Intinde aluatul in discuri mari cat o palma in mijlocul carora pune umplutura (cate o lingurita plina). Frige placintele pe o parte si pe alta, doar cate un minut si un pic. Pune o farfurie peste stiva de placinte, pentru a ramane moi.