În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg de faina alba cernuta
15 g de drojdie
5 g de sare amestecata in faina
ulei Unisol
branza de burduf
branza de vaci degresata
600 de ml de apa calduta
ceapa verde
marar
frunze de ridiche
Poftă Bună!
Pune drojdia si zaharul intr-o groapa facuta in faina. Toarna o parte din apa in aceeasi groapa, presara putina faina peste apa si 20 ml de Unisol. Intr-un sfert de ceas drojdia se va desface si va incepe sa creasca. Amesteca usor faina cu apa aducand-o de pe marginile vasului spre mijloc, apoi toarna si restul de apa.
Framanta aluatul moale timp de zece minute, apoi pune-l sub un stergar curat si lasa-l sa dospeasca intr-un loc ferit de curent, cam o ora. Amesteca bine cele doua tipuri de branza.
Toaca marunt cateva cozi de ceapa verde, putin marar si cateva frunze de ridiche – pentru un plus de prospetime – si amesteca-le cu branza.
Pune putin Unisol intr-un vas si foloseste o pensula pentru a unge tigaia. Intinde aluatul in discuri mari cat o palma in mijlocul carora pune umplutura (cate o lingurita plina). Frige placintele pe o parte si pe alta, doar cate un minut si un pic. Pune o farfurie peste stiva de placinte, pentru a ramane moi.