În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Plăcintă cu carne

50ml ulei Unisol de primă presă

Un pachet foietaj congelat (2 foi)

500g carne tocată de pui

1 ceapă

2 căței usturoi

2 linguri pastă de tomate

2 ouă întregi +1 gălbenuș

verdețuri proaspete după preferință

sare, piper

Mod de preparare

Într-o tigaie, se călesc în ulei Unisol ceapa și usturoiul, tocate mărunt.

Se adaugă carnea de pui tocată și după ce s-a pătruns amestecul, se adaugă 100ml apă, cele 2 linguri de pastă de tomate și se lasă pe foc 10 minute până ce carnea se pătrunde bine.

După ce a scăzut apă, se ia de pe foc și se lasă la răcit cam 10 minute, după care adăugăm ouăle, condimentele și verdețurile tocate mărunt.

Într-o tavă rotundă de tartă, unsă cu ulei Unisol, așezăm prima foaie de plăcintă, astfel încât să acoperim și pereții tăvii, se decupează apoi aluatul în exces.

Înțepăm ușor cu o furculiță aluatul din tavă și adăugăm peste compoziția de carne. Așezăm deasupra cea de-a două foaie de aluat, care poate fi decupată în diferite forme fantezie.

Deasupra, se unge plăcinta cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin ulei și se dă tava la cuptorul încins la 180°C pentru 30-40 de minute.