În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
300 g dovleac plăcintar
200 g făină
200 g zahăr
6 ouă
50 g nucă măcinată
7 g praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
50 g stafide aurii
Gem de prune
Unisol, ulei de primă presă
Se curăță dovleacul de coajă și se dă pe răzătoarea mică.
Se pun ouăle într-un vas și se mixează până încep să se spumeze. Treptat se adaugă zahărul și se continuă spumarea până se topește tot zahărul.
În compoziție, se adaugă și dovleacul ras și 3 linguri de Unisol, ulei de primă presă, apoi se amestecă ușor cu un tel ca să se încorporeze bine.
Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Se amestecă bine pentru a nu rămâne cocoloașe. La final, se adaugă nuca amestecată cu scorțișoară și cu stafidele și se amestecă până compoziția devine omogenă.
Se ia o tavă, se unge cu Unisol, ulei de primă presă și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă toată compoziția în tavă și se nivelează cu o spatulă.
Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă la copt timp de 30-35 de minute.
Se lasă la răcit în tavă, se unge pe deasupra cu gem de prune, se presară nucă măcintaă și se porționează.
Poftă bună!