În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
400 g foi subțiri de plăcintă (12-14 bucăți)
500 g praz
250 g ciuperci
100 g bacon sau șuncă
200 ml smântână dulce
200 g cașcaval
2 ouă
Sare, piper – după gust
Pătrunjel verde
Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc
Se taie prazul rondele și se feliază ciupercile.
Se pune Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc într-o tigaie la încins, și se călesc ciupercile, apoi se pun deoparte.
Se repetă operațiunea cu rondelele de praz. Se presară sare și se lasă la foc mediu. După 3-4 minute, se adaugă în tigaie și șunca tăiată cubulețe. Se adaugă pe deasupra piper negru măcinat. Se amestecă ușor, apoi se toarnă smântâna dulce. Se mai lasă tigaia pe foc pentru 30 de secunde și se trage deoparte. Se introduc și ciupercile în tigaie și se amestecă cu grijă.
Se lasă la răcit 15-20 de minute, apoi se adaugă ouăle și 100 gr de cașcaval ras. Se amestecă ușor până când umplutura devine cremoasă.
Se pune cuptorul la preîncins la 180 de grade.
Se ia o formă de tartă. Cu ajutorul unui șervețel, se ung pereții cu Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc. Se iau 6 foi de plăcintă și se așează în straturi în formă de stea, astfel încât în final să fie acoperită întreaga suprafață a formei. După fiecare foaie, se stropește cu Unisol cu ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc, în afară de ultima peste care se va pune umplutură.
După ce s-au așezat toate cele 6 foi, se pune jumătate din umplutura obținută, se nivelează cu o spatulă și se continuă operațiunea de punere a foilor în straturi (stropite între ele cu Unisol ierburi aromatice, rozmarin, oregano și busuioc). Peste ultima foaie se pune și jumătatea rămasă de umplutură și se nivelează.
Marginile foilor se ridică peste plăcintă.
Se bagă tava în cuptorul preîncins pentru 20 de minute, apoi se scoate.
Se presară centrul plăcintei cu un strat generos de cașcaval ras și se introduce din nou la cuptor. Se reduce temperatura la 170 grade și se mai lasă pentru încă 25 de minute.
Se presară pătrunjelul tocat, se lasă la răcit și se feliază.
Poftă bună!