În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ulei Unisol cu ierburi aromatice – Rozmarin, oregano și busuioc
1 foaie de aluat foietaj
2 tulpini de praz
300 g carne tocată de pui
1 ceapă mică
1 cățel usturoi
1 ou
Sare, piper
200 g cașcaval ras
Căliți ceapa, prazul și usturoiul tocate mărunt în ulei ulei Unisol cu ierburi aromatice – Rozmarin, oregano și busuioc. Se adaugă carnea de pui și se condimentează cu sare și piper. După ce carnea s-a pătruns, se adaugă cașcavalul ras, după care se ia tigaia de pe foc.
Într-un vas termorezistent cu diametrul de 20-24 cm, se întinde foaia de aluat, inclusiv pe margini. Se adaugă compoziția din tigaie, iar din surplusul de aluat se face un capac ce se va monta pe vasul termorezistent. Se va unge cu ou pentru a se sigilia interiorul. Se înțeapă aluatul cu furculiță pentru a elibera aerul din compoziție în timpul coacerii. Se bagă la cuptorul încins la 180 grade până se rumenește aluatul (25-30 min).
Plăcinta se poate servi caldă sau rece.
Timp de preparare : 60 min
Dificultate : mediu