În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg dovleac ras
100 g unt
125 g zahăr
400 g foi plăcintă subțiri
Vanilie/Scorțișoară
Unisol, ulei de primă presă
Se amestecă dovleacul ras cu zahărul și untul tăiat cubulețe într-o cratiță și se călește la foc mic pentru 15 minute, apoi se lasă să se răcească.
Se ia o tavă, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se stropește cu Unisol, ulei de primă presă și se unge bine. Se adaugă o foaie de plăcintă în tavă.
Se stropește foaia de plăcintă cu Unisol, ulei de primă presă și se adaugă peste ea o altă foaie care se stropește și ea cu ulei.
Se pune un sfert din compoziția de dovleac, se pliază capetele foii peste umplutură și se formează un rulou.
Se repetă operațiunea cu foile de placintă și formarea ruloului, apoi se stropesc rulourile cu Unisol, ulei de primă presă și se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
După ce se răcesc, se pudrează, se taie în felii și se servesc.
Poftă bună!