În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Pomana porcului

2 kg amestec carne de porc (pulpă, fleică, ceafă)

½ kg cârnați de casă din carne de porc

200 ml vin roșu de butuc românesc

1 linguriță sare grunjoasă

½ linguriță piper măcinat

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se taie carnea în cuburi potrivite ca mărime. Se presară sare și piper măcinat pe deasupra, se amestecă bine și se lasă timp de 10 minute să prindă gust. Se ia un ceaun, se pun 100 ml de Unisol, ulei de primă presă, se lasă la încins, apoi se adaugă carnea și se prăjește la foc tare, înăbușit, acoperind ceaunul cu un capac pentru 5 minute. În acest timp, se amestecă carnea periodic până i se schimbă culoarea.
Se adaugă vinul roșu, se continuă prăjirea înăbușită (pentru încă 5 minute) și se amestecă periodic până când vinul scade de tot, iar carnea începe să se prăjească sfârâind, rumenindu-se.
Se taie cârnații în bucăți potrivite și se înțeapă cu o scobitoare pentru a nu plesni în timpul prăjirii, apoi se adaugă în ceaun, peste carnea prăjită. Se acoperă cu capac, fără a se mai amesteca și se mai lasă totul pe foc aproximativ 5 minute, până când prind crustă rumenă.
Se servește cu mămăliguță și murături.
Poftă buna!