În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
350 gr făină
1,5 linguri bicarbonat de sodiu
500 ml lapte
10 ouă
300 gr zahăr
250 ml chefir
15 gr unt
Praf de sare
200 ml Unisol, ulei de primă presă
Se sparg ouăle într-un bol încăpător și se bat spumă, împreună cu praful de sare, cu ajutorul unui mixer. Treptat se adaugă și zahărul, apoi, după 3-4 minute, compoziția se lasă deoparte.
Se cerne făina într-un alt bol, se adaugă bicarbonatul de sodiu, 200 ml Unisol, ulei de primă presă și chefirul. Se amestecă bine, în timp ce se adaugă treptat laptele. Compoziția trebuie să fie lichidă și fără cocoloașe.
Peste această compoziție se adaugă ouăle bătute și se amestecă încet, până la încorporare.
Se ia un vas de fontă, se tapetează cu făină și se toarnă compoziția. În acest stadiu, culoarea este alb-gălbuie. Pe parcursul coacerii se va schimba la culoare, devenind maro.
Se pune capacul și se introduce la cuptor: primele 2 ore la 200 de grade, următoarea oră la 100 de grade. După terminare, trebuie lăsată peste noapte, fără a se ridica capacul.
Se desprinde a doua zi cu o paletă, se răstoarnă și se taie în bucăți mai mici.
Poftă bună!