În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză

PENTRU BLAT:

100 g ciocolată cu lapte

100 g unt

60 g zahăr

3 ouă

1 lingură plină de cacao

150 g făină

2 lingurițe praf de copt

2 lingurițe esență de vanilie

Unisol, ulei de primă presă

PENTRU CREMĂ:

300 g cremă de brânză

100 g zahăr

3 ouă

½ linguriță coajă rasă de lămâie

200 g cireșe

Mod de preparare

Se spală cireșele, se scot sâmburii și se lasă într-o sită la scurs.
Se ia o crăticioară, se pune untul, se rupe ciocolata bucățele și se lasă pe foc mic. Se amestecă constant până se topește ciocolata. Se ia focul și se lasă la răcit.
Pentru aluat, se ia un bol încăpător și se pun ouăle, împreună cu 50 ml Unisol, ulei de primă presă și zahărul, apoi se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă în bol ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă bine.
Se cern și se încorporează cacaoa și praful de copt, apoi făina adăugată treptat.
Pentru cremă, se ia un alt vas și se mixează crema de brânză cu zahărul. Se adaugă ouăle și se mixează ușor, iar la final se pune coaja de lămâie.
Pentru montaj, se ia o tavă de 22/26 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă în tavă puțin peste jumătate din compoziția de aluat și se nivelează cu o paletă.
Peste se pune crema și se așează cireșele una câte una.
Restul de aluat se așează ușor, cu lingură, pentru a nu îngreuna crema.
Se introduce prăjitura la cuptorul încins, la temperatură potrivită și se lasă 35-40 de minute până se coace bine.
Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.
Se porționează înainte de servire.
Poftă bună!