În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
PENTRU BLAT:
100 g ciocolată cu lapte
100 g unt
60 g zahăr
3 ouă
1 lingură plină de cacao
150 g făină
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe esență de vanilie
Unisol, ulei de primă presă
PENTRU CREMĂ:
300 g cremă de brânză
100 g zahăr
3 ouă
½ linguriță coajă rasă de lămâie
200 g cireșe
Se spală cireșele, se scot sâmburii și se lasă într-o sită la scurs.
Se ia o crăticioară, se pune untul, se rupe ciocolata bucățele și se lasă pe foc mic. Se amestecă constant până se topește ciocolata. Se ia focul și se lasă la răcit.
Pentru aluat, se ia un bol încăpător și se pun ouăle, împreună cu 50 ml Unisol, ulei de primă presă și zahărul, apoi se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă în bol ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă bine.
Se cern și se încorporează cacaoa și praful de copt, apoi făina adăugată treptat.
Pentru cremă, se ia un alt vas și se mixează crema de brânză cu zahărul. Se adaugă ouăle și se mixează ușor, iar la final se pune coaja de lămâie.
Pentru montaj, se ia o tavă de 22/26 cm și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă în tavă puțin peste jumătate din compoziția de aluat și se nivelează cu o paletă.
Peste se pune crema și se așează cireșele una câte una.
Restul de aluat se așează ușor, cu lingură, pentru a nu îngreuna crema.
Se introduce prăjitura la cuptorul încins, la temperatură potrivită și se lasă 35-40 de minute până se coace bine.
Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.
Se porționează înainte de servire.
Poftă bună!