În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
½ cană cu ulei Unisol de primă presă
5 mere
4 ouă
1 cană cu zahăr + 1 cană cu zahăr pentru sosul caramel
1 cană cu lapte
1 plic praf de copt
1 lingură esență de vanilie
Praf de sare
300 g făină
Se caramelizează zahărul direct într-o tavă de cuptor rotundă, cu pereți înalți. După ce s-a topit zahărul, se așază merele curățate și tăiate pe jumătate. Într-un bol, se mixează ouăle cu 1 cană cu zahăr până devin o spumă albă, apoi se adaugă treptat uleiul Unisol de primă presă, laptele, esență de vanilie, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Aluatul se toarnă în tavă peste mere și caramel și se bagă la cuptor (180 grade) timp de 30-40 minute, până când prăjitură trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, se așează cu făță în jos pe un platou. Se presară zahăr pudră.
Timp de preparare : 60 min
Dificultate : mediu