În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
PENTRU BLAT:
4 ouă
15 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
18 linguri de ulei
18 linguri de lapte
24 linguri de făină
1 plic praf de copt
1 linguriță coajă rasă de lămâie
Unisol, ulei de primă presă
PENTRU UMPLUTURĂ:
2 kg mere
1 linguriță scorțișoară
1 plic zahăr vanilat
Zahăr (după gust)
Unisol, ulei de primă presă
PENTRU BUDINCĂ:
2 plicuri budincă de vanilie
900 ml lapte
4 linguri zahăr
100 g unt
100 g ciocolată cu lapte
Mai întâi se pregătește umplutura: se spală merele, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se pune Unisol, ulei de primă presă la încins într-o tigaie și apoi se călește mărul ras împreună cu zahărul, până când scade zeama. Se lasă la răcit, apoi se adaugă scorțișoara și zahărul vanilat. Se lasă deoparte.
Se ia un bol, pentru a se pregăti blatul. Se pun laolaltă ouăle, praful de sare, zahărul și zahărul vanilat și se mixează până se obține o compoziție cremoasă. Alternativ, se adaugă lapte și Unisol, ulei de primă presă (18 linguri) și se mixează. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava de la cuptor și se adaugă merele călite. Se nivelează și se dă din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.
Se ia un bol, se toarnă praful de budincă și se dizolvă cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc într-o oală, împreună cu zahărul. Când începe se fiarbă, se adaugă praful de budincă dizolvat și se amestecă continuu până se îngroașă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit, apoi se adaugă untul și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet.
Se întinde budinca peste stratul de mere și se lasă la rece.
Se ia o cratiță, se rupe ciocolata bucățele, se adaugă 2-3 linguri de lapte și se lasă la foc mic. Se amestecă până la omogenizare completă.
Se scoate prăjitura de la rece și se adaugă ciocolata ușor răcită. Se lasă din nou la rece.
Se porționează și se servește.
Poftă bună!