În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Prăjitură cu mere și budincă de vanilie

PENTRU BLAT:

4 ouă

15 linguri de zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

18 linguri de ulei

18 linguri de lapte

24 linguri de făină

1 plic praf de copt

1 linguriță coajă rasă de lămâie

Unisol, ulei de primă presă

PENTRU UMPLUTURĂ:

2 kg mere

1 linguriță scorțișoară

1 plic zahăr vanilat

Zahăr (după gust)

Unisol, ulei de primă presă

PENTRU BUDINCĂ:

2 plicuri budincă de vanilie

900 ml lapte

4 linguri zahăr

100 g unt

100 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura: se spală merele, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se pune Unisol, ulei de primă presă la încins într-o tigaie și apoi se călește mărul ras împreună cu zahărul, până când scade zeama. Se lasă la răcit, apoi se adaugă scorțișoara și zahărul vanilat. Se lasă deoparte.
Se ia un bol, pentru a se pregăti blatul. Se pun laolaltă ouăle, praful de sare, zahărul și zahărul vanilat și se mixează până se obține o compoziție cremoasă. Alternativ, se adaugă lapte și Unisol, ulei de primă presă (18 linguri) și se mixează. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziție. Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava de la cuptor și se adaugă merele călite. Se nivelează și se dă din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.
Se ia un bol, se toarnă praful de budincă și se dizolvă cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc într-o oală, împreună cu zahărul. Când începe se fiarbă, se adaugă praful de budincă dizolvat și se amestecă continuu până se îngroașă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit, apoi se adaugă untul și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet.
Se întinde budinca peste stratul de mere și se lasă la rece.
Se ia o cratiță, se rupe ciocolata bucățele, se adaugă 2-3 linguri de lapte și se lasă la foc mic. Se amestecă până la omogenizare completă.
Se scoate prăjitura de la rece și se adaugă ciocolata ușor răcită. Se lasă din nou la rece.
Se porționează și se servește.
Poftă bună!