În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
PENTRU ALUAT:
500 g făină
5 g praf de copt
200 ml apă
150 ml Unisol, ulei de primă presă
120 g zahăr
coajă rasă - 1 lămâie
½ linguriță esență de vanilie
PENTRU UMPLUTURĂ:
1 kg mere
2 linguri suc lămâie
180 g zahăr
1 praf de scorțișoară
1 lingură Unisol, ulei de primă presă
1 linguriță griș
Se cerne într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. În alt vas se adaugă Unisol, ulei de primă presă, cu apa și zahăr, apoi se toarnă lichidele peste făină și se adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie. Se frământă aluatul și se împarte în două parți egale. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde aluatul. Se rad merele, se stropesc cu suc de lămâie și se adaugă Unisol, ulei de primă presă și scorțișoară, apoi se călesc timp de 2-3 minute. Se adaugă merele calite peste aluat (dacă este necesar se scurge sucul lăsat de mere), apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat și se bagă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 25-30 min.
Poftă bună!