În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
300 g făină
4 ouă
160 g zahăr
120 g iaurt
5 g praf de copt
6 caise medii
1 plic de zahăr vanilat
1 vârf de cuțit de sare
Unisol, ulei de primă presă
Se pun ouăle într-un vas, împreună cu sarea, zahărul și zahărul vanilat și se amestecă cu un tel până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul.
Se adaugă treptat 200 ml de ulei de primă presă, fără a ne opri din amestecat, până când acesta se înglobează perfect în aluat, apoi se adaugă iartul și se amestecă până se omogenizează complet.
Separat, se amestecă praful de copt cu făina și se adaugă treptat peste aluat, în timp ce se amestecă cu grijă, de sus în jos.
Se ia o tavă și se tapetează cu cu hârtie de copt, apoi se toarnă aluatul. Peste aluat se adaugă jumătățile de caise (cărora le-au fost eliminați sâmburii în prealabil) și se presează un pic, astfel încât să intre pe jumătate în aluat.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se coace prăjitura timp de 30 de minute. Înainte de a scoate prăjitura, se înțeapă aluatul cu o scobitoare: dacă iese curată, prăjitura este coaptă.
Se pudrează cu zahăr pudră, se lasă la răcit, apoi se poate servi.
Poftă bună!