În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
PENTRU BLAT:
700 g făină albă
180 g miere
330 g zahăr brun
1 praf de sare
250 ml apă
2 lingurițe amoniac
Unisol Bun La Prăjituri cu arome naturale, migdale și vanilie
PENTRU CREMĂ:
250 g ciocolată neagră (72% cacao)
1 conservă lapte de cocos (400 ml)
150 g nucă măcinată
Se pregătește blatul.
Se ia un bol încăpător și se pun împreună toate ingredientele uscate (făină, sare, zahăr), apoi se ia un alt bol și se pun împreună mierea, apa și 200 ml de ulei Unisol Bun La Prăjituri cu arome naturale, migdale și vanilie.
Se amestecă bine ingredientele lichide, apoi se toarnă peste cele uscate.
Se stinge amoniacul în puțin oțet, se adaugă peste ingrediente, apoi se amestecă până se obține o compoziție omogenă (consistența trebuie să fie mai groasă decât o smântână).
Se ia o tavă de copt(30cm x 25cm), se tapetează cu hârtie de copt, apoi se întinde uniform compoziția cu ajutorul unei spatule.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, se introduce tava la cuptor și se lasă până se rumenește bine și trece testul scobitorii.
Când este gata, se scoate și se lasă la răcit.
Se pregătește crema.
Se ia o cratiță mică și se pune partea solidă (grăsimea) din conserva de lapte de cocos, apoi se lasă la încălzit, până ajunge în punctul de fierbere. Între timp, se împarte ciocolata în cubulețe, se pune într-un bol potrivit și se răstoarnă peste ea laptele de cocos dat în fiert. Se amestecă până se topește complet ciocolata și se lasă la răcit.
Se asamblează prăjitura.
Se ia blatul, se îndepărtează marginile și se taie în două părți egale.
Se ia una dintre felii, se pune pe un platou și peste ea se întinde în mod uniform jumătate din cantitatea de cremă.
Se ia cea de-a doua felie și se așază peste prima, se întinde și cealaltă jumătate de cremă rămasă, apoi se presară un strat generos de nucă măcinată.
Se porționează și se servește.
Poftă bună!