În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 căni iaurt
1 cană făină de mălai
1 cană făină de grâu
1 cană zahăr
4 ouă
1 plic praf de copt
1 coajă de lămâie rasă
1 pliculeț zahăr vanilat
1 cană Unisol, ulei de primă presă
Se ia un bol adânc și se pun laolaltă ouăle, zahărul și zahărul vanilat și se amestecă bine cu mixerul. Se adaugă și o cană de ulei Unisol, ulei de primă presă și continuă să se amestece pentru încă 2 minute. Se adaugă și iaurtul și se amestecă până se omogenizează bine.
Într-un bol separat, mai mic, se amestecă făina de mălai, cu făina de grâu și praful de copt, apoi se adaugă peste compoziția din bolul adânc. Se amestecă cu mixerul pentru a nu se forma cocoloașe. La final, se adaugă și coaja de lămâie rasă.
Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Se pune compoziția în tavă și se nivelează cu o spatulă. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute.
Se face proba cu scobitoarea, iar dacă scobitoarea iese curată, fără urme de compoziție, se poate scoate prăjitura de la cuptor. Se lasă la răcit, se porționează și se poate presăra zahăr pudră pe deasupra sau se poate unge cu magiun de prune.
Poftă bună!