În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 ou
1 cană de zahăr
2 căni de făină
1 cană de lapte
2 linguri de cacao
3 linguri de gem sau dulceață (afine, prune etc)
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 cană de zahăr pudră
100 g ciocolată
Unisol, ulei de primă presă
Se ia un bol adânc, se sparge oul și se bate bine.
Se adaugă zahărul, esența de vanilie, laptele și jumătate de cană de Unisol (100 ml), ulei de primă presă și se amestecă cu mixerul sau cu telul.
Se amestecă separat făina cu lingurița de bicarbonat și cacao și se cerne peste amestecul obținut. Se amestecă până la omogenizarea compoziției.
Se adaugă dulceața și se amestecă în continuare.
Se ia o tavă, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se adaugă compoziția și se introduce în cuptor, la foc mediu pentru 30 de minute (160 de grade).
Se scoate prăjitura de la cuptor și se lasă la răcit. După ce se răcește bine, se pudrează cu zahăr pudră, se feliază și se servește.
Poftă bună!