În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
300 g făină
3 ouă
150 g zahăr fin
5 g praf de copt
3 mere medii
1 vârf de cuțit de sare
Esență de vanilie
50 ml ulei Unisol, ulei de primă presă
3 linguri zahăr brun (pentru caramel)
Se separă ouăle și se bat albușurile cu zahărul și un vârf de cuțit de sare până se dublează în volum.
Se freacă gălbenușurile cu uleiul Unisol. Se adaugă făina cernută și esența de vanilie peste si se amesteca bine. La final se încorporează albușul bătut spumă.
Se pune zahărul brun la topit într-o tigaie de fontă. După ce s-a caramelizat, se adaugă merele curățate și feliate și se toarnă aluatul deasupra.
Se coace timp de 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Poftă bună!