În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 bucăți de praz
400 g carne macră tocată amestec porc și vită
2 cepe mari
2 linguri orez
1 lingură bulion
Sare/Piper
Mărar tocat
Smântână
Unisol, ulei de primă presă
Se toacă ceapa, apoi se călește într-o tigaie cu Unisol, ulei de primă presă. Se adaugă puțină apă, apoi se pune în tigaie și orezul și se lasă la foc mic, pentru 10 minute. Se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă totul împreună cu carnea tocată până se înglobează bine toate ingredientele.
Se taie prazul în bucăți lungi de 6-7 cm și se pun la fiert, după care se extrage miezul apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului, pentru a se obține niște tuburi goale.
Fiecare tub de praz se umple cu amestecul obținut, apoi se așează unul lângă altul într-o tavă. Pe deasupra se pune 1 lingură de bulion și 300 ml de apă și se bagă tava la cuptorul preîncins pentru 50 minute, la foc mediu.
După ce se scoate de la cuptor se presară mărar tocat și se servește cu smântână.
Poftă bună!