În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g carne de porc sau mix carne de porc/vită
8 roșii mari
300 g orez bob rotund
2 cepe medii
Sare
Piper
Pătrunjel
Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice, roșii, busuioc și usturoi
Se pune orezul la înmuiat în apă rece, circa 10 minute, într-o farfurie adâncă, apoi se clătește sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
Se spală roșiile, se taie un căpăcel în partea superioară și se scoate miezul roșiilor (se păstrează atât miezul și se folosește la sos, cât și căpacelele).
Se ia un bol adânc și se amestecă carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt și orezul. Se adaugă sare și piper. Se umplu roșiile cu această compoziție.
Se mixează la robot miezul roșiilor, până se obține un sos, căruia i se adaugă trei linguri de Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice, roșii, busuioc și usturoi.
Se ia o oală sau tavă care se acoperă ulterior cu o folie de staniol, se pun roșiile înauntru și se umplu cu mixul de carne tocată, ceapă și orez. Se așează căpăcelele peste roșii și se adaugă sosul de jur împrejurul roșiilor. Se completează cu apă până la marginea superioară a roșiilor. Se acoperă oala cu capac și se bagă la cuptor pentru 45 de minute.
Se servesc cu smântână și pătrunjel proaspat.
Poftă bună!