În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ulei Unisol de primă presă cu ierburi aromatice - Roșii, usturoi și busuioc
2 buc. mici de piept de pui
1 borcan roșii uscate în ulei
3-4 linguri pesmet
2 căței usturoi
100g felii subțiri de bacon
500g broccoli proaspăt sau congelat
1 lingură unt
Sare, piper
Pieptul de pui se feliază și se bate cu ciocanul de șnițele până obținem 2 felii întinse și subțiri pe care le condimentăm cu sare și piper.
Separat, pregătim umplutura rulourilor: scoatem roșiile din borcan, le scurgem bine de ulei și le tocăm mărunt. Într-o tigaie, turnăm 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice – roșii, usturoi și busuioc, adăugăm un cățel de usturoi zdrobit (pe care îl vom îndepărta apoi din umplutură), roșiile uscate tocate și pesmetul. Condimentăm cu sare și piper după gust (putem adăuga și ierburi aromatice tocate precum rozmarin, oregano, cimbrișor) și prăjim compoziția 2-3 minute până se omogenizează și se pătrunde. Compoziția trebuie să fie legată, ca o pastă. Dacă e nevoie, mai adăugăm puțin ulei aromatic.
Cu această compoziție umplem feliile de piept de pui, rulăm carnea, apoi îmbrăcăm rulourile în feliile de bacon. Le așezăm apoi în tava de copt, le ungem cu ulei Unisol cu ierburi aromatice – roșii, usturoi și busuioc și lăsăm tava în cuptorul încălzit la 190°C, 20-25 de minute sau până când baconul s-a caramelizat și carnea poate fi pătrunsă ușor cu furculiță.
Piureul de broccoli se prepară fiebând broccoli la abur sau în apă cu sare. După fierbere, se lasă la scurs, apoi se adaugă un cățel de usturoi pisat, untul, sarea și piperul și se pasează totul ca la piureul clasic de cartofi. Piureul astfel obținut poate fi servit ca garnitură la rulourile de pui. Poftă bună!