În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ulei Unisol cu ierburi aromatice, roșii, usturoi si busuioc
1 kg cotlet de porc
Sare, piper, ardei iute, cimbru, rozmarin
2 cârnați de casă proaspeți sau afumați
Legume (morcov, fasole verde, ardei roșu, mazăre etc.)
Prosciutto, bacon sau pancetta tăiate felii fine
Pregătește mai întâi cotletul, desfăcându-l într-o felie pe care o bați cat să fie cat mai întinsă.
Prepară un baiț din ulei Unisol cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc adauga sare, cimbru, rozmarin, piper și ardei iute.
Curăță și pregătește legumele tale preferate. Taie-le în fâșii lungi.
Așază cârnații pe felia de bacon și apoi alternează legumele în culori variate. Rulează strâns începând cu parteaunde ai pus cârnații și înfășoară ruloul de carne în felii de bacon. Leagă bine cu sfoară, să nu se desfacă la cuptor.
Așază în tava de cuptor și adaugă apă cam până la o treime din înălțimea ruladei. Introdu tava în cuptorul încins la 180 grade circa o oră, până se rumenește carnea. Verifică periodic și stropește rulada cu sosul din tavă.
Spre final, adaugă 100 ml de vin și mai lasă la cuptor 5-10 minute. Taie rulada după ce s-a răcit și așază feliile pe un platou întins.
Timp de preparare 1.5 ore
Dificultate ușoară/medie