În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ruladă Mărțișor

INGREDIENTE PENTRU BLAT

30 g făină

4 ouă

80 g zahăr

40 ml lapte

30 g amidon

Praf de sare

Esență de vanilie

Unisol, ulei de primă presă

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

200 g frișcă

100 g mascarpone

2-3 lingurițe zahăr

Gem de căpșuni

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile ouălor de albuș, apoi albușurile se bat într-un bol și se adaugă treptat 2/3 din cantitatea de zahăr.
Se bate cu telul până când mixul obținut se ține bine de bol și tel.
Separat, se bat și gălbenușurile cu restul de zahăr, praful de sare, laptele, 40 de ml Unisol, ulei de primă presă și esența de vanilie.
Se încorporează și făina și amidonul, apoi albușurile bătute, folosind o spatula cu mișcări de jos în sus, până la omogenizare.
Se toarnă compoziția obținută într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt și unsă bine cu Unisol, ulei de primă presă pe partea care intră în contact cu rulada.
Se așează compoziția in tavă și se nivelează bine suprafața, apoi se introduce la cuptor 25-30 de minute sau până când blatul se rumenește.

Se scoate de la cuptor și se răstoarnă pe un prosop de bucătărie curat, umezit cu apă.
Se îndepărtează foaia de copt și se întinde peste blat gemul de căpșuni, urmat de crema cu mascarpone si frișcă.
Se rulează blatul folosindu-se prosopul și se înfășoară strâns în altă foaie de copt.
Se introduce rulada la frigider pentru minim 2 ore înainte de servire.

Preparare crema:
Se adaugă într-un bol frișcă și mascarpone reci (ținute în prealabil cateva ore la frigider) și se mixează împreună cu zahărul până se întărește crema.

Poftă bună!