În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
30 g făină
4 ouă
80 g zahăr
40 ml lapte
30 g amidon
Praf de sare
Esență de vanilie
Unisol, ulei de primă presă
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
200 g frișcă
100 g mascarpone
2-3 lingurițe zahăr
Gem de căpșuni
Se separă gălbenușurile ouălor de albuș, apoi albușurile se bat într-un bol și se adaugă treptat 2/3 din cantitatea de zahăr.
Se bate cu telul până când mixul obținut se ține bine de bol și tel.
Separat, se bat și gălbenușurile cu restul de zahăr, praful de sare, laptele, 40 de ml Unisol, ulei de primă presă și esența de vanilie.
Se încorporează și făina și amidonul, apoi albușurile bătute, folosind o spatula cu mișcări de jos în sus, până la omogenizare.
Se toarnă compoziția obținută într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt și unsă bine cu Unisol, ulei de primă presă pe partea care intră în contact cu rulada.
Se așează compoziția in tavă și se nivelează bine suprafața, apoi se introduce la cuptor 25-30 de minute sau până când blatul se rumenește.
Se scoate de la cuptor și se răstoarnă pe un prosop de bucătărie curat, umezit cu apă.
Se îndepărtează foaia de copt și se întinde peste blat gemul de căpșuni, urmat de crema cu mascarpone si frișcă.
Se rulează blatul folosindu-se prosopul și se înfășoară strâns în altă foaie de copt.
Se introduce rulada la frigider pentru minim 2 ore înainte de servire.
Preparare crema:
Se adaugă într-un bol frișcă și mascarpone reci (ținute în prealabil cateva ore la frigider) și se mixează împreună cu zahărul până se întărește crema.
Poftă bună!