În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Pentru maioneza clasică:
300 ml ulei Unisol
1 gălbenuș de ou fiert tare
1 gălbenuș crud
Pentru maioneza rapidă:
300 ml ulei Unisol
1 ou crud întreg
Zeama de la jumătate de lămâie
Un praf de sare
Pentru salată:
200 grame carne de vită
100 grame mazăre fiartă
4 cartofi
2 morcovi
o albitură
o ţelină mică
3-4 castraveţi muraţi
3-4 gogoşari în oţet
Cartofi, morcovii, albitura și țelina se pun într-un vas la fiert, întregi. Separat, se fierbe carnea și se taie bucăţi după ce s-a răcit. Când legumele au fiert se scot și se lasă la răcit. Se curăță și se taie mărunt și se amestecă într-un vas cu mazărea, carnea, maioneza și sarea, după gust.
Mod de preparare maioneza
Separat, prepară maioneza.
Din prima variantă se face maioneza clasică, amestecând încet cu o lingură de lemn și turnând treptat uleiul.
A doua variantă, se pun toate ingredientele într-un vas înalt pentru mixer vertical și se bat max. 2 minute, maioneza se va lega foarte repede. Dacă este încă moale, se mai adaugă ulei până se întărește. Se pune maioneza peste ingredientele din bol, se adaugă și 2 linguri de mustar, se condimentează după gust cu sare și piper.
Salata se pune la rece pentru cel puțin o oră, după care poate fi servită.