În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg gogoșari
1 varză albă
1 țelină mare
3-4 morcovi
2-3 ardei grași
10-15 boabe piper
500-750 ml oțet
150 g sare grunjoasă
300 g zahăr
Unisol, ulei de primă presă
Se spală bine gogoșarii și ardeii grași, se taie jumătăți și se curăță de semințe.
Se curăță morcovii și țelina, apoi se spală bine.
Se spală bine varza și se curăță de foile veștede.
Se taie legumele în fâșii lungi sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pune totul într-un vas încăpător și se adaugă câte o lingură mare de sare la 1 kg de legume și zahărul. De asemenea, se toarnă și 250 ml de Unisol, ulei de primă presă și oțetul. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, apoi se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la rece (în cămară sau în frigider) pentru 12 ore.
Se spală și se usucă bine borcanele în prealabil, apoi se umplu borcanele cu salata lăsată la rece. Se apasă ușor compoziția din fiecare borcan cu o lingură pentru a scoate aerul. Zeama care s-a lăsat din legume se adaugă și ea în mod egal la fiecare borcan în parte. Se înfiletează capacele bine, apoi se pun borcanele la păstrat în cămară pentru cel puțin 1 lună, după care se poate servi.
Poftă bună!