În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Salată de vinete și ardei copți

6 vinete

3 ardei grași roșii

½ ceapă de apă

50 – 100 ml Unisol, ulei de primă presă

piper

Mod de preparare

Se coc vinetele la flacără mare (sau pe grătar). Se pun într-un castron acoperit pentru aproximativ 4-10 min, pentru a se îndepărta coaja mai ușor. Se curăță de coajă și se pun la scurs (într-o sită sau se așează pe un tocător un pic înclinat)
Se coc ardeii pe plită (sau pe grătar), apoi se pun într-o cratiță cu capac, se presară cu sare și se lasă la înăbușit 5-10 minute. Apoi, se curăță de coajă și se îndepărtează cotorul și semințele. Se toacă vinetele și ardeii mărunt pe un tocător de lemn. Se mărunțește jumătate de ceapă de apă (dacă este mare). Se adaugă într-un castron vinetele și se amestecă treptat cu uleiul, sarea și piperul. La final se adaugă ceapă și fâșiile de ardei.
Se poate servi cu pâine prăjită și acompaniată de salată de roșii.
Poftă bună!