În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g făină
300 ml apă călduță
1 lingură zahăr
1 lingură sare
25 g drojdie proaspătă (sau 7 g uscată)
Unisol, ulei de primă presă
Se pregătește aluatul: se ia un castron mare și se amestecă drojdia cu făina și cu sare. Se dizolvă zahărul în apa călduță, apoi se adaugă treptat în castron în timp ce se frământă. Se adaugă și 2 linguri de Unisol, ulei de primă presă și se frământă în continuare până nu se mai lipește de mâini. Se lasă la dospit până își dublează volumul.
Se formează 8 bile de aluat. Ne ungem pe mâini cu Unisol, ulei de primă presă, apoi se formează scovergile, apăsând pe bilele de aluat până ce se alungesc și capătă formă rotundă. Se unge blatul de lucru cu Unisol, ulei de primă presă și se presează formele obținute cu degetele până se obțin acele denivelări specifice (este important să formăm scovergile manual, pentru a obține denivelările).
Într-o tigaie adâncă se pune Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins. Se adaugă prima formă de aluat. Imediat ce este pusă în ulei, se vor forma denivelările. Se rumenește bine pe o parte, apoi se întoarce pe partea cealaltă.
Se păstrează sub un ștergar, până sunt prăjite toate.
Poftă bună!