În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
250 g făină
150 g apă caldă
1 praf de sare
750 g cireșe fără sâmburi
2 linguri pesmet
100 g zahăr
1 linguriță extract vanilie
Unisol, ulei de primă presă
Se amestecă făina cu sarea, 3 linguri de Unisol, ulei de primă presă și apa călduță, până se obține un aluat omogen, apoi se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit cu un ștergar.
Se amestecă cireșele fără sâmburi cu zahărul, pesmetul și esența de vanilie.
Se presară făină pe un blat, se întinde aluatul cu sucitorul până se obțin 2 foi dreptunghiulare, subțiri. Pe fiecare foaie se pune câte o jumătate din compoziția cu cireșe, se rulează foaia și se bagă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se unge pe deasupra cu Unisol, ulei de primă presă și se coace la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr pudră înainte de a se servi.
Poftă bună!