În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 ouă
1 gălbenuș
100 g cașcaval
400 g brânză feta
1 legătură pătrunjel
1 pachet de foi de plăcintă
10 ml lapte
Piper
Unisol, ulei de primă presă
Se ia un bol și se bat cele două ouă, apoi se adaugă piper. Se fărâmițează brânza și se pune în bol. Se presară pătrunjel pe deasupra. Se rade cașcavalul și se pune laolaltă cu celelalte ingrediente.
Se ia o foaie de plăcintă și se decupează un cerc cu diametrul de aproximativ 20 de cm și se repetă operațiunea. Se ung cele două cercuri cu ulei Unisol, apoi se suprapun unul peste altul. Se unge cu ulei și pe partea interioară, unde se va pune umplutura.
Se ia umplutura de brânză din bol și se pune pe jumătate din cerc, iar cu cealaltă jumătate se va acoperi. Marginile se pliază, pentru a împiedica umplutura să iasă.
Se ia un bol mic și se amestecă gălbenușul cu puțin lapte, apoi se unge șuberekul pe ambele părți.
Se ia o tavă de copt și se unge cu Unisol, ulei de primă presă. Se așează șuberekul în tavă și se lasă la cuptorul preȋncălzit la 180° pentru 20-25 minute (până devine auriu la culoare).
Poftă bună!