În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Tartă cu mere

4-5 mere

3 ouă

120 g zahăr

150 ml lapte

250 g făină

1 plic praf de copt (10 g)

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

Unisol ulei de primă presă

Mod de preparare

Se spală merele, se curăță de cotoare, apoi se taie în felii subțiri.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se ia un bol mare și se bat ouăle, împreună cu zahărul și zahărul vanilat, până devin spumoase și își dublează volumul.
Se adaugă treptat Unisol ulei de primă presă (70 ml), în timp ce se amestecă constant.
Se încorporează și laptele și se amestecă foarte bine.
Se cerne făină pe blatul de lucru și se adaugă praful de copt și praful de sare, apoi se încorporează treptat în amestecul lichid din bol, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor.
Se ia o tavă rotundă (26 cm, de preferat) și se tapetează cu făină, apoi se toarnă aluatul, până când se acoperă uniform întreaga suprafață a tăvii.
Se așază feliile de măr în tavă, peste aluat, într-o formă de spirală, acoperind întreaga suprafață a aluatului.
Se bagă tava la cuptorul preîncălzit și se lasă pentru 30-40 de minute, apoi se face testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centru trebuie să iasă curată).
Se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr pudră.
Se poate servi cu o cupă de înghețată lângă.
Poftă bună!