În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Tartă rustică cu dovlecei tip zucchini

425 g dovlecei tip zucchini

4 ouă mari

125 g cașcaval ras/parmezan

125/150 ml lapte

150 g făină

½ plic praf de copt

1 linguriță zahăr

Sare/Piper

Unisol, ulei cu ierburi aromatice: rozmarin, oregano și busuioc

Mod de preparare

Se spală dovleceii, se șterg bine și se taie în rondele de aceeași grosime.
Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri în două boluri potrivite. Se ia bolul cu gălbenușuri, se adaugă puțină sare și se mixează bine până își dublează volumul.
Se ia bolul cu albușuri, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se mixează foarte bine până se fac spumă.
În bolul cu gălbenușuri mixate se adaugă 50 g de Unisol, ulei de primă presă și se amestecă bine, apoi se pune și cașcavalul ras sau parmezanul și laptele și se amestecă în continuare.
Separat, se amestecă făina cu praful copt, apoi se cerne peste amestecul cu gălbenușuri. Dacă aluatul este prea dens, se mai adaugă 2-3 linguri de lapte.
La final, se adaugă cu grijă în aluatul cu gălbenușuri feliile de dovlecel, sare, piper după gust și albușurile mixate spumă.
Se ia o formă de copt, se tapetează cu unt și făină și se pune aluatul în formă.
Se dă tarta la cuptorul preîncălzit și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade. După 30 de minute se face testul scobitorii: se înțeapă tarta, iar dacă scobitoarea iese umedă, se mai lasă 10 minute.
După ce s-a rumenit, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, se taie felii și se servește.
Poftă bună!