În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
Ulei Unisol de primă presă
2 cartofi
4 ouă
6 felii de bacon
1 ceapă
1 cățel de usturoi
Sare, piper, boia - după gust
Cartofii se taie în cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană) si se fierb până capătă o textură puțin mai tare decât pentru un piure.
Între timp, se călește ceapă într-o tigaie mare (pentru că ulterior, în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, se adaugă cartofii și fâșiile de bacon și se asezonează cu sare, piper, boia – după gust.
Se formează mici spațieri în tigaie pentru a se adăuga cele 4 ouă, ca pentru ochiuri. Se adaugă capacul și se servesc în funcție de preferințe: moi sau bine făcute.
Opțional, se poate presăra pătrunjel proaspăt deasupra și cașcaval sau parmezan.