În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
500 g ardei copți
1 ceapă
2 roșii
1 lingură făină
Pătrunjel verde
Sare/Piper
Unisol, ulei de primă presă
Se coc ardeii copți pe o tablă sau pe grătar, până încep să se înnegrească, apoi se presară cu sare și se lasă 10-15 minute, după care se curăță de coajă, li se îndepărtează cotorul și se taie fâșii lunguiețe.
Într-o tigaie adâncă se pun 3-4 linguri de Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins. Se toacă ceapa mărunt, se adaugă în tigaie și se lasă până devine translucidă.
Se decojesc roșiile, se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă, până când capătă consistența unui sos.
Se adaugă ardeii copți și se completează cu apă până acoperă ingredientele. Se pune sare și piper după gust și se lasă să fiarbă până când începe să scadă sosul.
Se ia o lingură de făină, se pune puțină apă rece și se adaugă în tigaie. Se mai lasă la fiert până se gătește făina.
Se presară pătrunjel verde și se poate servi cu mămăliguță.
Poftă bună!