În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2 kg ghebe
1 ardei gras
1 ceapă roșie
3 linguri sos de roșii
Sare/Piper
Pătrunjel verde
Unisol cu ierburi aromatice, roșii, usturoi și busuioc
Se aleg ghebele: celor mai bătrâne li se îndepărtează codița, aceasta fiind mai lemnoasă, cele mai tinere vor rămâne cu codiță. Se spală foarte bine în câteva ape.
Se ia o oală, se umple cu apă, apoi se pun ciupercile în oală și se dă in clocot. Se scot ciupercile cu grijă din apa fierbinte și se lasă la scurs într-o sită.
Se ia o tigaie și se pun la încins 3 linguri de Unisol cu ierburi aromatice, roșii, usturoi și busuioc.
Se curăța ceapa și ardeiul și se taie cubulețe. Se pun cubulețele de ceapă și ardei gras la călit și se lasă până când se înmoaie.
Se iau ghebele lăsate la scurs, se pun și ele în tigaie și se amestecă continuu, timp de jumătate de minut. Peste ele se toarnă apa până le acoperă, se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la fiert la foc mic.
Când apa începe să scadă, se adaugă sosul de roșii și se lasă în continuare la fiert până capătă consistența unei tocănițe.
Se presară pătrunjel verde pe deasupra și se poate servi.
Poftă bună!