În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 kg carne de porc, amestec de pulpă cu ceafă sau cu piept de porc
700 g organe de porc (inimă, ficat, rinichi)
300 g cârnați afumați proaspeți
400 ml vin roșu
2 lingurițe cimbru uscat
1 căpățână mare de usturoi
sare, piper
Unisol cu ierburi aromatice, cu roșii, usturoi și busuioc
Se taie carnea bucățele, ficatul și inima fâșii. Se ia o tigaie adâncă, se toarnă Unisol cu ierburi aromatice, cu roșii, usturoi și busuioc și se prăjesc bucățile de carne la foc iute până se rumenesc pe toate fețele. Se scot bucătelele de carne, apoi se prăjesc în tigaie și organele de porc (nu și ficatul). Se adaugă înapoi carnea în tigaie, lângă organele de porc (inimă și rinchi) și se stinge totul cu vin roșu. Se așteaptă evaporarea vaporilor de alcool (să rămână doar aroma și gustul vinului) și se condimentează cu sare, piper și cimbru măcinat. Se reduce focul, se acoperă tigaia cu un capac întredeschis și se lasă la fiert (30-60 de minute, până devine moale). Se amestecă ocazional și se mai adaugă 100-200 ml vin dacă scade. Încercați carnea cu furculița pentru a ști dacă este făcută, dar și organele. Se taie cârnații rondele și se curăță usturoiul și se zdrobește. Se adaugă cârnații în tigaie (alături de carne și organe). Se mai adaugă 100 ml de apă în caz că este nevoie și se mai lasă 10 min la fiert. Se adaugă fâșiile de ficat și se mai lasă la gătit 5 min la foc iute. Se adaugă și usturoiul și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Se servește cu mămăliguță, un ou ochi și brânză rasă pe deasupra.
Poftă bună!