În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
½ cană de ulei Unisol de primă presă
1 cub de drojdie
1 ou
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
300 ml apă
Făină cât cuprinde (până când devine compoziția gata de frământat)
Drojdia, zahărul și apă (călduță) se lasă 30 min la dospit, se adaugă oul, uleiul, sarea și făina, iar apoi se frământă până se obține un aluat de pâine elastic. Aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, acoperit cu o cârpă sau folie, cel puțin 1 h.
Se formează bile de aluat cu diametrul de 5 cm, ce se vor întinde cu sucitorul și se mai lasă încă 1 h la dospit, acoperite cu folie sau cârpă.
Într-o tigaie se încing 2 linguri cu ulei Unisol de primă presă, și se pun pe rând turtele la prăjit (că la clătite). Se servesc calde, cu smântână și mărar proaspăt.