În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1kg de vinete
5 catei de usturoi
2-3 ardei iuti
150-200ml de ulei Unisol
Cele mai bune vinete sunt acelea din soiul bondoc, proaspete si naturale. Taie-le in rondele subtiri, presara putina sare peste ele si lasa-le sa stea cinci minute. Sterge apa de pe ele cu un servet si apoi pune-le pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Taie 5 catei de usturoi in solzisori fini si 2-3 ardei iuti, in rondele subtiri. Pune rondelele de vanata, solzii de usturoi si rondelele de ardei intr-un vas, toarna 150 de mililitri de Unisol peste ele, amesteca bine si pune-le apoi in borcane. La un borcan de 400 de grame, va trebui sa mai torni cam 40-50 ml de Unisol peste vinete. Gustul vinetelor proaspete se va imbina perfect cu savoarea Unisol, uleiului rafinat de prima presa. Pastreaza borcanele la rece si, daca vrei sa le servesti ca garnitura, trage-le putin la tigaie, cat sa se incalzeasca. Daca vrei să le transformi in salata, scurge uleiul Unisol de pe ele si stropeste-le cu putin otet balsamic, iar daca vrei doar o mica gustare, scoate-le din borcan si pune-le pe felii de paine prajita.