În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
1 vânătă mare sau 2 vinete mici
2 lingurițe pudră de turmeric
4 linguri de făină
4 linguri de mălai
5 linguri făină de năut
2 lingurițe pudră de chilli
Sare după gust
Unisol, ulei de primă presă
Se spală vânăta bine și se taie în felii rotunde.
Se ia un bol încăpător, se umple cu apă rece și se presară sare, se pun feliile de vânătă înăuntru și se lasă la înmuiat.
Se ia o farfurie întinsă, se amestecă condimentele (pudra de chilli și de turmeric) și se adaugă sare după gust.
Într-o altă farfurie întinsă, se amestecă cele două tipuri de făină și mălaiul.
Se scot feliile de vânătă din apă, se scurg și se usucă cu șervețele de hârtie.
Se ia o tigaie și se pun la încins 300 ml Unisol, ulei de primă presă.
Între timp, se ia câte o felie de vânătă și se tăvălește pe rând mai întâi în amestecul de condimente, apoi în cel de făină și mălai și se scutură bine înainte de a se pune în tigaia cu ulei încins.
După ce s-a rumenit bine pe o parte, fiecare felie de vânătă se întoarce și pe cealaltă parte, apoi se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pot servi cu orez fiert.
Poftă bună!