În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
PENTRU ALUAT:
100 ml apă
100 ml ulei Unisol
2 linguri de oțet
1 pliculeț praf de opt
sare
400 g făină
PENTRU UMPLUTURĂ:
500 g spanac proaspăt sau congelat
o ceapă mică
3 ouă + 1 ou pentru uns
100 ml smântână dulce
1 cățel usturoi
100 g ricotta
2 linguri făină
2 linguri ulei Unisol (se va folosi la prăjit)
sare și usturoi
Începem cu umplutura.
Se toacă o ceapă mărunt, apoi se călește împreună cu usturoiul și se adaugă spanacul. Când spanacul a s-a calit si el suficient, se ia de pe foc. Se bat ouăle într-un bol alături de smântână și ricotta și se adaugă peste spanacul răcit. Se condimentează cu sare și piper.
Din ingredientele de aluat se formează o pastă elastică care se separă în două părți egale. O bucată de aluat se întinde pe fundul unei tigăi rotunde cu borduri înalte și se înțeapă cu o furculiță. Se da la cuport pentru 20 min (cuport incalzit la 180 grade), ulterior se adaugă umplutura de spanac, iar cu cealaltă bucată de aluat se formează o împletitură care se așează pe marginea tăvii de jur împrejurul plăcintei. Se unge plăcinta cu ou bătut, iar după gust se presară și cu susan sau mac, apoi se bagă la cuptor la o temperatură de 180° pentru aproximativ 30-40 min.
Se servește ca atare ori ca și garnitură pentru o friptură. Poftă bună!