În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
2-3 roșii mari
3-4 morcovi
rădăcină de pătrunjel, rădăcină de păstârnac
frunze de țelină
1 ceapă medie
1 ardei gras
2-3 linguri de Unisol, ulei cu ierburi aromatice, roșii, usturoi și busuioc
80g orez cu bob rotund
700ml roșii pasate
sare, frunze de țelină
Se spală și se pregătesc legumele și zarzavaturile, se toacă roșiile proaspete, ardeii și ceapa, iar zarzavaturile (morcovii, rădăcina de țelină și păstârnac) se decojesc și se dau pe răzătoare. Într-o oală potrivită (4,5 l) se adaugă 2-3 linguri de Unisol, ulei cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc, și zarzavaturile rase. Se lasă la călit la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional). Se adaugă 3 litri de apă caldă peste și ceapa tocată, cubulețele de roșii și ardei, frunzele de țelină. Se lasă la foc mediu timp de 30 de minute. Se adaugă orezul și se asezonează cu sare. Se mai lasă la fiert 20 de minute și ulterior se toarnă roșiile pasate. Se mai fierbe timp de 5 minute. Se îndepărtează frunzele de țelină și se presară pătrunjel verde tocat.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.
Poftă bună!