În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ciorbă de văcuță

700 g carne de vită (bucată întreagă)

3 morcovi

2 rădăcini de pătrunjel

1 rădăcină de păstârnac

1 țelină mica (sau o felie dintr-o țelină mare)

1 ceapă medie

3 cartofi medii

150 g mazăre boabe

150 g păstăi de fasole verde

300 ml suc de roșii

Frunze proaspete de leuștean

Sare

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se ia o oală încăpătoare și se pun 4 l de apă și 2 lingurițe de sare, apoi se introduce carnea de vită. Se lasă la foc mediu timp de aproximativ 2 ore (se scoate constat surplusul de spumă), până când carnea poate fi înțepată ușor cu o furculiță. Se scoate carnea fiartă într-un castron și se lasă la răcit, iar supa în care a fiert se strecoară și se păstrează separat într-o oală curată.

După ce carnea se răcește un pic, se taie în cubulețe cât de cât egale, cu latura de 2 cm. Se taie morcovii, păstârnacul , cartofii, ceapa și țelina în cubulețe mici cu latura de 0,5 cm (tip zar). Păstăile de fasole se taie în bucăți de 3-4 cm. Se iau cubulețele de morcov și ceapă tocată, se pun într-o cratiță, se adaugă 1 lingură de Unisol, ulei de primă presă și se călesc la foc mic, amestecându-se constant până când se înmoaie.

Se ia oala cu supa rămasă de la carnea de vită și se pune pe foc. Se adaugă zarzavatul tocat (păstârnac și țelină) și cubulețele călite de morcov și se aduce la fierbere.
După aproximativ 20 de minute, se adaugă și bucățelele de carne și cele de cartofi și se lasă la fiert încă 15 minute. Ultimele se adaugă mazărea și fasolea verde (nu au nevoie de mult timp pentru fierbere). Tot acum se pune și sucul de roșii. Se stinge focul și se lasă la răcit și se adaugă frunzele proaspete de leuștean.
Se servește cu smântână.
Poftă bună!